Nu este ornat foarte frumos pentru ca am crezut ca nu va fi asa de inalt. Am reteta de mai mult timp si este intitulata prajitura. Oamenii de zapada sunt cumparati (de fapt sunt ai fratiorului), iar bradutul este facut din pasta de zahar.
Ingrediente:
Pentru foi:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 2 lg ulei
- 110 g faina
Pentru blat:
- 3 oua
- 80g zahar
- 50g nuca macinata
- 90g faina
Pentru crema de nes:
- 6 galbenusuri
- 150g de zahar
- 4 pliculete de zahar vanilat
- 2 lg apa
- inka
- 250g unt
Pentru bezea:
- 6 albusuri
- 200g zahar
- 1 lg zeama de lamaie
Prepararea foilor:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam treptat zaharul si mixam.
Adaugam galbenusurile si uleiul si amestecam usor de jos in sus cu un tel para.
Luam o tava punem foaie de copt si intindem jumatate din compozitie si bagam la cuptorul incins in prealabil.
Albusurile le batem spuma si adaugam treptat zaharul si mixam.
Adaugam galbenusurile si amestecam usor de jos in sus cu un tel para. Adaugam si faina treptat si amestecam de jos in sus.
Adaugam si nuca macinata si amestecam usor.
Punem blatul intr-o tava si bagam la cuptorul incins in prealabil.
Preparare cremei:
Punem galbenusurile si zaharul intr-o cratita si amestecam cu un tel.
Punem cratita deasupra altei cratiti in care am pus apa si am lasat-o sa fiarba(vasul nu trebuie sa atinga cu fundul apa). Fierbem pe baie de aburi crema pana ce zaharul se topeste si crema incepe sa se ingroase, amestecam incontinu.
Lasam sa se raceasca putin si adaugam untul (la tempera camerei) si mixam spuma.
Prepararea bezelei:
Albusurile le batem spuma pe baie de aburi, dupa care adaugam treptat zaharul si mixam tot pe baie de aburi.
Adaugam si zeama de lamaie si amestecam. Dupa aceea luam albusurile de pe baia de aburi si lasam sa se racoreasca.
Ansamblare:
Luam o foaie de prajitura.
Peste punem jumatate din crema de nes si intindem.
Peste punem jumatate din bezea si intindem cu rabdare.
Punem blatul deasupra.
Peste intindem cu rabdare crema ramasa.
Deasupra punem cealalta foaie.
Deasupra am batut putina smantana cu zahar si intaritor de frisca.
Punem frisca peste ultima foaie si intindem frumos.
Deasupra pudram inka. Cum am lasat-o peste noapte inka a devenit o glazura sa zicem asa.
Se lasa de pe o zi pe alta, sa traga.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu