miercuri, 2 martie 2011

Cozonac cu nuca



Cozonacul este facut de bunica, ea este specialista. A fost delicois. Multumim bunico pentru trandafiri (cat timp am stat la ea, i-am jumulit trandafirii :) ).

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 4 galbenusuri
  • 1 lgt sare
  • aprox 1 cubulet drojdie
  • 1 ceasca de lapte
  • 50 g unt
  • 250-300g zahar
  • coaja de lamaie, portocale
  • coniac 100 ml (pentru ca am pus unt punem mai putin)

Compozitia:

  • 4 albusuri
  • nuca
  • cacao(cat te lasa inima)
  • esenta de rom

Galbenusurile se bat cu zaharul si sarea.


In lapte se adauga drojdie si 1 lgt de zahar si se amesteca. Intr-un vas se pun celelate ingrediente plus ouale inafara de coniac si se framanta.


Se pune si coniacul, care pastreaza gozonacul mai proaspat ( noi am pus visinata pt ca nu am avut coniac si s-a colorat l-a inceput in roz) si se framanta. Se lasa cam o ora si ceva sa creasca.



Compozitia

Se prajesc nucile si se macina. albusurile le batem putin, adaugam nuca, cacao, esentele si mixam totul.

Luam 2 bucati egale din aluat, le intindem si ungem compozitie pe ele.

Rulam aluatul.

Cele doua rulouri le impletim.

Asezam cozonacul in tava. Il ungem cu ou, punem cubulete de zahar sau presaram putin zahar (se va forma o crusta, care este delicioasa iam iami...) si mai punem cateva nuci daca vrem.

Bagam tava la cuptorul incins in prealabil si asteptam sa se faca.

Noi l-am rupt, mirosea prea bine si nu am mai asteptat sa se raceasca ;).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...