sâmbătă, 7 mai 2011

Briose frantuzesti cu lamaie


Ador combinatia dintre siropul acrisor si consistenta brioasei, care e totusi pofoasa. Merita sa o incercati.


19 buc.
Ingredientele se masoara cu paharul de iaurt:
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar zahar
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pahare faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 3/4 unt topit
Sirop:
  • zeama de la o lamaie
  • zahar
  • miere
Paharul cu care am masurat











Intr-un vas punem iaurtul cu zaharul si mixam.

Adaugam ouale dupa care mixam.


Punem jumatete din coaja de lamaie....


.....faina treptat si amestecam cu o paleta.


Topim untul si il adaugam peste compotitie.


Asa arata compozitia.


Punem in forma de briose cam 2 lg din compozitia (forma nu trebuie unsa)


Bagam la cuptor incins in prealabil, la foc mediu.

Intre timp facem siropul. Punem toate ingredientele intr-o cratita si le punem pe foc. Le lasam sa fiarba putin.


Lasam briosele sa se raceasca, dupa care cu ajutorul unui cutit cu varful rotund le desprindem foarte usor.Briosa o intepam cu furculita de 2 ori....


.....le insiropam deasupra si inmuiem rapid fundul briosei in sirop (siropul sa fie fierbinte)....


Le pudram cu zahar si din coaja de lamaie ramasa punem deasupra.




7 comentarii:

  1. Spuneti-mi va rog la sos cat zahar si cata miere trebuie. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e o cantitate anume, la fel ca si in cazul zeamei de lamaie, daca e mai multa, nu e o problema. E bine sa ramana acrisor

      Ștergere
  2. reteta suna bine de tot! insa nu imi dau seama totusi despre ce pahar este vorba. puteti sa-mi spuneti daca este din cel mic sau din cel mare? (nu locuiesc in romania ca sa fiu familiarizata cu produsele)multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Este vorba de un pahar mare 400g. Cu cat e mai mare cu atat ies mai multe :D

      Ștergere
    2. (Y) atunci sa fie intr-un ceas bun! :D le fac fiicei mele de aniversare(11) sa serveasca colegii de la scoala.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, mierea daca este încălzită peste 40 grade celsius devine toxică deci cel mai bine este sa fie adăugată în sirop la final cand este putin călduț nu fierbinte

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...