vineri, 15 aprilie 2011

Orez ardelenesc


Imi place mult sa mananc acest orez vara la temperatura camerei sau chiar rece din frigider.

Ingrediente:
  • ulei
  • 1 cana orez
  • 4 cani apa (5 daca vrei sa fie mai zemos)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie (sau bulion de rosiii)
  • 1 morcov mai maricel
  • 1 ardei
  • patrunjel (optional)
  • 1/2 dovlecel
  • delicat/sare
  • piper
Taiem cubulete ceapa, ardeiul, doclecelul si le punem intr-o cratita

Morcovul il dam pe razatoare si il punem peste celelate legume.

Adaugam putin ulei si le calim.

Punem cele 5 caini cu apa si lasam sa se infierbante apa.

Orezul il spalam....

.... si il punem in cratita.

Lasam sa fiarba putin, dupa care adaugam delicatul, piperul si rosia data pe rasatoare(fara pulpa) sau bulion.

Se lasa sa fiarba pana se umfla orezul.


Altadata cand am facut orez am pus si patrunjel.


Pofta buna !

4 comentarii:

  1. Merci de reteta :) revin cu comentarii :)

    Acum il prepar .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am facut! Super a iesit si foarte gustos :) Il recomand cu toata inima :)

      Ștergere
    2. Multumim mult;). Ne bucura ca v-a placut si va mai asteptam pe blog:)

      Ștergere
  2. astazi am sa fac si eu aceasta reteta am mancat pilaf ardelenesc in localitatea Belis a fost delicios.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...