vineri, 15 aprilie 2011

Orez ardelenesc


Imi place mult sa mananc acest orez vara la temperatura camerei sau chiar rece din frigider.

Ingrediente:
  • ulei
  • 1 cana orez
  • 4 cani apa (5 daca vrei sa fie mai zemos)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie (sau bulion de rosiii)
  • 1 morcov mai maricel
  • 1 ardei
  • patrunjel (optional)
  • 1/2 dovlecel
  • delicat/sare
  • piper
Taiem cubulete ceapa, ardeiul, doclecelul si le punem intr-o cratita

Morcovul il dam pe razatoare si il punem peste celelate legume.

Adaugam putin ulei si le calim.

Punem cele 5 caini cu apa si lasam sa se infierbante apa.

Orezul il spalam....

.... si il punem in cratita.

Lasam sa fiarba putin, dupa care adaugam delicatul, piperul si rosia data pe rasatoare(fara pulpa) sau bulion.

Se lasa sa fiarba pana se umfla orezul.


Altadata cand am facut orez am pus si patrunjel.


Pofta buna !

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...