sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Prajitura Ricoco


Am de ceva timp aceasta reteta dar nu am gasit ricotta. Intr-un final am gasit la carrefour, asa ca am incercat reteta. E minunata, sunt sigura ca o s-o mai fac cat de curand.

Ingrediente:
Pentru compozitia I
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mascarpone
  • 60 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 120 gr smantana
  • 70 gr faina
Pentru compozitia II

  • 300g ciocolata cu lapte (eu am pus 100g cu lapte si 200g amaruie)
  • 200g unt
  • 6 oua
  • 200g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g faina
  • 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
Compozitia I:
Punem intr-un vas mascarpone, rocotta, zahar tos, zahar vanilat, ouale, smantana, faina si mixam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia II:
Topim untul cu ciocolata rupta in bucatele pe baie de aburi. Dupa ce s-au topit lasam compozitia sa se raceasa(casa se raceasc mai repede punem craticioara in apa rece, mai amestecam din cand in cand)

Intr-un alt vas batem albusurile spuma, iar apoi agaugam zaharul tos si zaharul vanilat si mixam.
Adaugam galbenusurile si amestecam cu telul para usor de jos in sus.
Apoi adaugam untul si ciocolata topite in prealabil si lasate la racit. Mixam totul cu mixerul pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu telul para de jos in sus pana se incorporeaza bine.


Amsamblare:
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia II (cea maro)
Peste compozitia II turnam compozitia I.

Iar cu un cutit ne "jucam" prin compozitie , fara a ajunge cu varful cutitului pana la fundul tavei, formand digerite varteje la suprafata.(eu am procedat diferit, tot cu un cutit am facut ce se vede mai jos :D)

Bagam prajitura la cuptorul preincalzit, la foc mic.(am lasat-o aprox 1 ora, o mai incercati cu metoda paiului)
Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o taiat dupa placul inimi. E divina.

4 comentarii:

  1. am facut si eu prajitura cu urda in loc de ricocco. Nu trebuie lasata 1 ora in cuptor la mine dupa 1/2 h a fost gata. Sotul meu a apreciat-o foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuza-ma, dar ti-a iesit oribil! Reteta stim amandoua de unde ai luat-o si nu mi se pare corect ca nici macar sa nu faci referire la siteul gourmandine! Ai comparat imaginea de acolo cu ceea ce ti-a iesit tie? Daca ai facut asta nu imi explic cum ai putut posta un astfel de rezultat....si inca cu recomandarea de super prajitura! Nu spun ca nu este asa, chiar o declar dementiala, insa daca as fi vazut-o prima data AICI nu mi-ar fi prezentat nici un interes si nici pofta....dimpotriva.
    Nu vreau sa de demoralizez insa te rog sa iei critica mea ca fiind una constructiva si sa cumpanesti mai bine ceea ce postezi....asta daca intradevar vrei sa faci blogging!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne cerem scuze ca nu am raspuns mai devreme, dar a inceput scoala.
    Scuza-ne daca te-a deranjat postarea noastra, dar dupa cum vedeti, postarea este de acum 2 ani, cand noi eram la inceput si aveam 16 ani. Atunci nu stiam cum sa facem poze, nu pot sa spun ca acum ne pricepem, dar exersam. Im cer scuze ca zic, dar daca va uitati si la alte bloguri(nu la cel mentionat de dumneavoastra, acela stim si noi ca este foarte frumos) o sa vedeti ca mai exista si alte bloguri cu poze neprofesioniste. In plus dupa cum am mentionat reteta o aveam de ceva vreme. A gasit-o mama pe net si nu a retinut de unde a luat-o. Daca va uitati si la alte postari care sunt luate de pe alte bloguri, o sa vedeti ca am mentionat de unde sunt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uf, unde dai si unde crapa! Nu la calitatea pozei faceam referire, dar nu are sens sa mai insist. Bafta in continuare si daca vrei respect, respecta la randul tau prin a preciza originea retetei.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...