duminică, 4 martie 2012

Cornulete cu branza


Ingrediente:

Aluat:
  • 500 g faina
  • 250-300 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
Umplutura se poate pune orice(cascaval, telemea, etc.):
  • 300 gr branza
  • 200 gr smantana
  • sare
  • marar
Amestecam branza cu smantana, adaugam sare dupa gust (merg mai saratele) si mararul tocat.

Din igredientele de mai sus framantam un aluat, pe care il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat, formam niste dreptunghiuri, pe care le franjuram, dar nu de tot.
Adaugam si umplutura, si rulam.
Le ungem cu ou si deasupra presaram mac. Bagam cornuletele in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.


Aici gasiti o alta varianta cu ciuperci.

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Am folosit drojdie proaspata, dar merge si uscata.

      Ștergere
  2. Cate minute se lasa la cuptor si ce inseamna foc potrivit?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foc potrivit=foc mediu Minute nu stiu cat sa spun, conteaza si cuptorul, daca este pe gaz sau electric. Trebuie sa prinda o usoara culoare,sa se bronzeze putin :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...