sâmbătă, 19 iunie 2010

Ostropel de cartofi



Mi-am adus aminte de curand de acest fel de mancare. Pot sa spun ca toata familia a fost incantata. Este la fel de bun atat cald cat si rece.

Ingrediente:
  • o capatana de usturoi (sau dupa gust)
  • 1 kg si ceva de cartofi
  • sare dupa gust
  • delicat dupa gust
Dupa ce am decojit si spalat cartofii ii taiem rondele si ii prajim.

Cartofii nu trebuie sa fie prea parajiti. Sunt mai buni moi.


Dupa ce ii scoatem din ulei ii punem intr-o oala cu apa (daca vrei ca ostropelul sa aiba mai multa zeama pui mai multa apa). Apa trebuie sa fie aproape de fierbere. Cand punem apa pe foc adaugam sarea si delicatul. Dupa ce am pus cartofii ii lasam sa fiarba un pic si punem si 4-5 lg de ulei de la cartofi. Cand sunt aproape gata punem usturoiul pisat.




Ostropelul se poate servi atat fierbinte cat si rece.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Eu pun si putin bulion in ostropiorul acesta.

    In orice caz, este o bunatate !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...