Blat:
Se freaca untul cu galbenusurile si zaharul.
Se adauga treptat o parte din faina, se amesteca....
...iar apoi intermedial se pune laptele si restul de faina.
Se adauga praful de copt si cacaoa treptat.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se baga la cuptor pentru aprox 15 min, suficient cat aluatul sa nu mai fie lichid, ca sa poata sustine bezeaua.
Intretimp se face bezeaua. Se bat albusurile spuma cu zahar, dupa care se adauga zeama de lamaie.
Cand blatul e copt pe jumatate se pune peste bezeaua.
Dupa ce am intins bine bezeaua....
....se baga tava din nou la cuptor.
Glazura:
Se pun intr-o cratita toate ingredientele [nu se bat intre ele :) ] si se amesteca incontinu.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Cand s-a racit se adauga eseanta.
Dupa ce negresa s-a racit complet, la fel ca si glazura, se rastoarna glazura peste bezea.
- 6 galbenusuri
- 1 pachet unt
- 250 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 200 ml lapte
- 300 g faina (sa iasa ca la chec)
- 3-4 lg cacao
- 6 galbenusuri
- 250 g zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1/2 pachet unt/margarina
- 200-250 g zahar
- 3 lg cacao
- 4-5 lg lapte
- 1 sticluta esenta rom
Se freaca untul cu galbenusurile si zaharul.
Se adauga treptat o parte din faina, se amesteca....
...iar apoi intermedial se pune laptele si restul de faina.
Se adauga praful de copt si cacaoa treptat.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se baga la cuptor pentru aprox 15 min, suficient cat aluatul sa nu mai fie lichid, ca sa poata sustine bezeaua.
Intretimp se face bezeaua. Se bat albusurile spuma cu zahar, dupa care se adauga zeama de lamaie.
Cand blatul e copt pe jumatate se pune peste bezeaua.
Dupa ce am intins bine bezeaua....
....se baga tava din nou la cuptor.
Glazura:
Se pun intr-o cratita toate ingredientele [nu se bat intre ele :) ] si se amesteca incontinu.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Cand s-a racit se adauga eseanta.
Dupa ce negresa s-a racit complet, la fel ca si glazura, se rastoarna glazura peste bezea.
excelenta! abia astept sa o incerc
RăspundețiȘtergereCarmencita
Multumim Pentru reteta,acum o incerc, dar te rog pentru viitor ofera-ne mai multe detalii,incepatorilor, la bezea se pun ingredientele impreuna, temperatura si tipul cuptorului etc. Daca tie ti se par normale, noi inca invatam. Multumim,bafta. Raspuns, da se pun albusurile impreuna cu zaharul si se bat pana cand daca ai intoarce vasul cu gura in jos, compozitia nu cade, iar temperatura 180°C sus si jos cu aer 12 minute,se adauga bezeaua pana se face aurie.luati in calcul ca si bezeaua creste. Pofta mare
RăspundețiȘtergerepentru blat ai trecut ca este nevoie si de un pachet de unt dar apoi, in modul de preparare nu l-ai mai precizat nicaieri. trebuie sau nu unt? iar pentru bezea banuiesc ca trebuie 6 albusuri de ou si nu galbenusuri cum ai trecut la ingrediente. oricum multumesc pentru reteta. o sa o incerc chiar azi.
RăspundețiȘtergereDa, la bezea sunt albusuri :)) imi cer scuze pentru greseala, iar untul este mentionat, se freaca cu zaharul si galbenusurile
ȘtergereBuna ziua , as vrea sa stiu daca bezeaua are gust de lamaie pentru ca am vazut ca a-ti pus :)
RăspundețiȘtergereNu are, ca sa aiba cred ca ar trebui zeama de la o lămâie intreaga :)
Ștergeremultumesc pentru reteta
RăspundețiȘtergere