Pentru ca este lasatul secului am facut niste poale-n brau. Cred ca multi le cunosc sub denumirea de branzoaice.
- 1 kg faina
- un cub drojdie
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 200 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- un varf lgt sare
- 1/2 coaja rasa de la o lamaie si o portocala
- 100-150 ml ulei
Umplutura
- branza vasi sau de oaie 800gr
- zahar dupa gust
- 1/2 coaja de la o lamaie si de la o portocala
- 5 oua
Se bat ouale, dupa care se adauga zaharul si
drojdia dizolvata in lapte si laptele.
Intrun alt vas se pune faina, praful de sare, peste care se adauga ouale si se framanta, apoi se adauga uleiul si se framanta.
Se lasa sa creasca o ora.
Peste branza se pun ouale, zaharul
coaja rasa si se amesteca. Daca branza e prea moale, lasa zeama, se poate adauga gris si praf de copt.
Cat timp uleiul se incinge, se intinde un pic de aluat cu mana,
In partea centrala a unei jumatati se pune cam o lg, o lg si un pic de branza,
se impatureste aluatul pe din doua. Presam aluatul cu degetul pe margine si apoi presam cu furculita sau taiem.
Apoi se pun la prajit in ulei. Se intorc din cand.
Cand sunt gata se scot pe un servetel ca sa absoarba uleiul, se pudeaza cu zahar pudra si apoi se pun pe un platou. Chiar daca sunt mai brunetele sunt bune, daca le-as fi lasat mai putin ar fi iesit crude la mijloc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu