luni, 14 martie 2011

Cantuccini/ Biscotti



Cantuccini sau biscotti cum mai sunt numiti sunt niste minunati biscuiti ce isi au originea in Italia. Din moment ce acesti biscuiti au o consistenta mai dura, pentru unii fiind mai greu de rontait, in mod traditional sunt serviti cu o bautura; atat alaturi de un vin de desert cat si langa o cafea, capuccino.sau chiar ceai negru. Sunt umpluti cel mai frecvent cu migdale, dar aceasta difera dupa preferinte alune de padure, fistic, nuci de pin, ciocolata.
Ingrediente:
  • 500g faina(chiar mai mult)
  • 280 zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 oua mari (daca aluatul e prea uscat mai adaugam un ou)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 230 alune de padure sau (migdale, ciocolata)
  • esenta de migdale
  • 1 varf cutit sare

Se amesteca toate ingredientele (eu am facut doua porti una cu alune, una cu ciocolata)


Se formeaza rulouri, nu chiar rotunde.


Se introduc la cuptorul inceins in prealabil.

Dupa ce au stat putin, se iau separat si se taie bucati cam de 2 centimetri si se pun in tava cu fata in jos.
















Dupa ce sau copt pe o part se intorc si pe partea cealalta


Si cele cu ciocolata


2 comentarii:

  1. ce bine arata! vreau si eu... dar cred ca s-au terminat de mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca poti sa decupezi din imiagine te servim cu toata placerea, dar poti sa incerci sa faci si tu nu sunt greu de facut.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...