duminică, 10 aprilie 2011

Invartita cu prune



Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 1 lgt sare
  • aprox 1 cubulet drojdie
  • lapte o ceasca
  • ulei
  • 250-300 g zahar
  • prune
Intr-un vas vas punem toate ingredientele, in laptele caldut dizolvam drojdia.....


...si framantam un aluat.


Lasam aluatul cam o ora sa creasca, sa isi dubleze volumul.


Scoatem samburii de la prune.


Intinedem o fasie de aluat pe care punem prunele...


...iar deasupra presaram zahar (depinde si cat de coapte sunt prunele)


Dupa aceea rulam fasia (eu uitasem sa pun zahar, si a trebuit sa o desfac, noroc ca nu o rulasem de tot :)) )


Dupa ce am rulat-o o facem melcisor in tava si o ungem cu ou.


Deasupra presaram putin zahar (prinde o crusta delicioasa)


O bagam la cuptorul preincalzit (eu am pus mai putina faina si nu si-a pastrat forma)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...