vineri, 15 aprilie 2011

Mini cozonacei si cornulete
























Ingrediente:


  • 1 kg faina

  • 4 galbenusuri

  • 1 lgt sare

  • aprox 1 cubulet de drojdie

  • 1 ceasca de lapte

  • 50 g unt

  • 250-33 g zahar

  • 100 ml coniac (pentru ca am pus unt punem mai putin)

Compozitie:



  • 4 galbenusuri

  • nuca

  • esenta de rom

  • cacao (cat te lasa inima)

  • ciocolata taiata cubulete

Galbenusurile se bat cu zaharul si sarea.



In laptele caldut se adauga drojdia si 1 lgt de zahar si se amesteca. Intr-un vas se pun celelalte ingrediente plus ouale batute, inafara de coniac si se amesteca. Dupa ce am framantat putin aluatul se adauga si coniacul, care pastraza aluatul mai proaspat si se framanta. Se lasa cam o ora si ceva sa creasca, pana isi dubleaza volumul.



Compozitia


Prajim nucile si le macinam. Albusurile le batem putin, dupa care adaugam nuca, cacao, esentele si mixam totul.



La final adaugam si ciocolata taiata marunt.



Luam o bucatica din aluat o intinedem in forma de triunghi(tragem de el:)) )



Apoi intindem compozitia pe toata suprafata triunghiului...



...il rasucim si il punem in tava. Il ungem cu ou, punem deasupra si cateva nuci si il bagam la cuptorul preincalzit.



Luam 2 bucati de aluat egale pe care le intindem si pe care le ungem cu compozitie.



Le inrasucim....



...si le impletim.



Il punem in tava, il ungem cu ou, deasupra punem cateva bucatele de nuca si il bagam in cuptorul incins in prealabil.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...