- 60 g ciocolata
- 1 ou
- 25 g unt
- 2 lg lichior
- jumatati de visine
- alune prajite
- ciocolata amaruie(pentru cuvertura de ciocolata)
- ciocolata alba (pentru ornat)
Se topeste ciocolata pe baie de aburi dupa care se adauga untul amestecand mereu.
Se adauga galbenusul amestecand mereu (de preferabil cu un tel para)
La sfarsit se adauga albusul batut spuma.
Luam compozitia de pe baia de aburi si adaugam lichoirul.
Dupa ce s-a racit si a ajuns la temperatura camerei dam compozitia la rece (putem pune si la congelator)
Luam cu o lingurita din compozitie si formam o bila/patrat in mijlocul careia punem jumatate de visina sau o aluna prajita, dupa care le bagam la congelator. Dupa ce au inghetat le scoatem pe rand de la congelator si le tavalim prin ciocolata topita pe baie de aburi (ne ajutam de o lingutita). Ciocolata de pe bombonele se va intari imediat.
Topim si ciocolata alba. Inmuiem o furculita mica in ciocolata si trasam dungi pe bombonele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu