duminică, 8 mai 2011

Prajitura Cuburi de gheata


Este o prajitura foarte usoara, racoritoare, si extrem de delicioasa. Din pacate o am de mai de mult si nu mai stiu de unde.


Ingrediente:

Blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 80 g faina
  • 70 g cacao

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • zahar dupa gust

Frisca:

  • 1 kg smantana
  • zahar dupa gust
  • intaritor de frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, dupa care adaugam treptat zaharul si mixam.


Punem galbenusurile si amestecam usor de jos in sus cu un tel para.


Adaugam praful de copt, faina treptat si amestecam usor de jos in sus.

Punem si cacao treptat si amestecam usor.


Punem totul intr-o tava si bagam la cuptorul incins in prealabil (il incercam cu metoda paiului)

Crema:

Intr-o cratita punem laptele, praful de budinca, zaharul si punem pe foc. Amestecam incontinu pana se ingroasa.


Dupa ce s-a racit crema, adaugam untul la temperatura camerei......

.....si mixam.


Frisca:

Frisca o batem cu zahar si intaritor de frisca.



Ansamblare:

Punem blatul de cacao (eu l-am lasat in tava era mai usor de transportat).



Peste blat punem crema de vanilie.



Iar deasupra punem frisca si bagam prajitura la rece pana urmatoarea zi cand se poate servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...