Este un tort foarte bun de ciocolata.
Ingrediente:
Blat:
- 8 oua
- 8 lg zahar
- 8 lg faina
- 1/2 praf de copt
- 5 lg nuca macinata
Crema:
- 1 galetusa de smantana
- 700-750 g ciocolata menaj
- 1/2 cana de zahar
- 4 lg cacao
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma.
Adaugam treptat zaharul si mixam.
Punem galbenusurile si amestecam usor cu un tel para de jos in sus.
Punem totul intr-o forma rotunda de tort (daca nu aveti puteti pune intr-o oala cum am pus si eu pt ca nu am fost acasa si a trebuit sa ma descurc:-p)
Bagam la cuptorul preincalzit, il incercam cu metoda paiului.
Crema:
Punem toate ingredientele intr-o cratita pe foc.
Amestecam incontinu pana se ingroasa.
Asa arata crema rece, la temperatura camerei.
Taiem blatul in 3. Facem un sirop din zahar(2 cani apa, 1 si 1/2 zahar, esenta de rom).Ordinea la ansamblare este urmatoarea: blat pe care il insiropam, crema, blat insiropat,crema, blat insiropat, cu crema ramasa il imbracam.
Dupa aceea il ornam cum vrem noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu