joi, 28 aprilie 2011

Tort cu crema de ciocolata si blat cu nuci



Este un tort foarte bun de ciocolata.


Ingrediente:
Blat:




  • 8 oua

  • 8 lg zahar

  • 8 lg faina

  • 1/2 praf de copt

  • 5 lg nuca macinata

Crema:



  • 1 galetusa de smantana

  • 700-750 g ciocolata menaj

  • 1/2 cana de zahar

  • 4 lg cacao

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma.


Adaugam treptat zaharul si mixam.



Punem galbenusurile si amestecam usor cu un tel para de jos in sus.



Adaugam treptat faina, praful de copt si amestecam usor.


Punem si nuca coapta, macinata si amestecam usor de jos in sus.


Punem totul intr-o forma rotunda de tort (daca nu aveti puteti pune intr-o oala cum am pus si eu pt ca nu am fost acasa si a trebuit sa ma descurc:-p)


Bagam la cuptorul preincalzit, il incercam cu metoda paiului.





Crema:

Punem toate ingredientele intr-o cratita pe foc.


Amestecam incontinu pana se ingroasa.


Asa arata crema rece, la temperatura camerei.



Taiem blatul in 3. Facem un sirop din zahar(2 cani apa, 1 si 1/2 zahar, esenta de rom).Ordinea la ansamblare este urmatoarea: blat pe care il insiropam, crema, blat insiropat,crema, blat insiropat, cu crema ramasa il imbracam.


Dupa aceea il ornam cum vrem noi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...