Ingrediente:
- 1 kg jumatate de ciuperci
- 3 cepe mari
- 2 legaturi patrunjel
- 1 pachet foi placinta
- usturoi
- delicat
- piper
patrunjelul
ceapa si usturoiul feliute.
Se caleste ceapa in putin ulei.
Se adauga o parte din ciuperci, cate incap si se amesteca din cand in cand.
Cand scad ciupercile si se face loc in tigaie se adauga si restul de ciuperci si se amesteca. Se lasa mana se fac si scade zeama, amestecand din cand in cand.
Cand sunt gata se adauga usturoiul si se amesteca.
Apoi se adauga delicatul....
....si piperul, dupa care se amesteca.
La final se adauga patrunjelul dupa care se amesteca.
Ca sa le lege am pus 2-3 lingurite de faina diluate in apa (aprox 3 sferturi de ceasca) si am amestecat.
Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca. Se iau doua foi de placinta.
Se ung cu ulei.
Peste ele se pun alte doua foi,
care se ung si ele cu ulei.
Peste se pun ciuperci, care se intind pe toata suprafata foii
si se ruleaza.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru aspect se ung cu putin ulei si se baga la cuptorul preincalzit.
In poze apare si placinta cu masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu