Cu o ocaziei zilei de 5 mai am facut aceste decadente de ciocolata pentru toti barbati, in special pentru taticul nostru. La multi ani!
Ingrediente:
- aprox 300 g ciocolata (am folosit ciocolata de la iepuras)
- 3 lg smantana
- 2 lg cacao (mai pline, nu rase)
- 1 lg coniac
- alune de padure
- visine din visinata
Pentru decor:
- cacao
- ciocolata topita
- nuca macinata
Rupem cicolota bucati.
Cand ciocolata a ajuns la temperatura camerei o bagam la congelator.
Luam o lingutita de ciocolata si facem o gaurica in ea.
Punem o aluna de padure.....
....sau o visina (unele le-am lasat simple, fara nimic in mijloc)...
...mai adaugam putina ciocolata si formam o biluta cu ajutorul linguritelor.
Asa arata bonbonelele. Cu visinele e putin mai greu sa o punem in mijlocul bonboanei pentru ca aluneca ciocolata de pe ele.
Le dam la concelator pentru maxim 15 min la -18 grade(nu e nevoie mai mult), dupa care bmbonelele cu alune de padure le tavalim prin cacao....
.....cele cu visina in ciocolata topita(asa nu vor mai fugi:)), vor fi capturate in glazura)....
Asa arata dupa ce ciocolata s-a intarit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu