Blat:
- 10 oua
- 200 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 lg pesmet alb
- 5 lg faina
- 5 lg cacao
- 5 lg miere
- 1 plic jumatate praf de copt
- un praf sare
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
- 700 ml frisca lichida (eu am pus smantana pentru frisca)
- 1 pliculet de gelatina
- 3 lg de lapte
- 2 lg de miere
- 1 esente de rom
Glazura I (din interiorul prajiturii):
- 240g ciocolata cu lapte (eu combin cu lapte si amaruie)
- 140 g margarina
- 2 lg apa
- 4 lg ulei
Punem toate ingredientele intr-o cratita si le topim pe baie de aburi.
Glazura II (de deasupra prajiturii):
- 22o g ciocolata cu lapte(la fel ca si la prima pun jumatate din cantitate ciocolata amaruie)
- 100 g unt
- 3 lg ulei
- 1 lg apa
- 1 lg zahar pudra
Punem toate ingredientele intr-o cratita si topim pe baie de aburi.
Ansamblare:
Luam unul din blaturi si intindem o parte din crema.
Deasupra cremei intindem glazura I, dupa care dam prajitura la congelator pentru 5-1o min sa se intaresca glazura.
Dupa ce s-a intarit glazura scoatem de la congelator si intindem o parte din crema egala cu prima parte.
Peste crema punem si al doilea blat.
Peste blat in mod normal ar veni restul de crema si apoi glazura II (din greseala eu am facut invers)
Peste crema in mod normal ar veni glazura II (eu am inversa-o)
Pentru ca am inversat din neatentie am ras deasupra niste ciocolata.
Si o poza in sectiune.
Si o mica poza cu tortul de care va spuneam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu