- 8 0ua (- 2 galbenusuri)
- 8 lg apa
- 250 g zahar
- 8 lg inka (sau nes)
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
Crema:
- 1 l 200 lapte
- 2 galbenusuri (de la blat)
- 1 pachet unt
- 250 g zahar
- 3 plicuri budinca de vanilie
In plus:
- 1 pliculet sarlota de la Dr. Orket
- 300 ml lapte
- 1 plic de budinca de la Dr. Orket instant
- 200 g smantana (sau lapte)
Adaugam galbenusurile si amestecam usor cu un tel para de jos in sus.
Punem apa si amestecam usor de jos in sus.
Adaugam treptat faina si praful de copt si amestecam usor.
Punem si inka si amestecam cu telul para usor.
Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt....
... bagam la cuptorul incins in prealabil si coacem la foc mediu (il incercam cu metoda paiului)
Crema:
Punem cele 2 galbenusuri cu zaharul intr-o cratita si amestecam.
Punem plicurile de budinca si adaugam treptat laptele.
Punem totul pe foc si amestecam pana se ingroasa.
Cand s-a racit adaugam untul la temperatura camerei si batem spuma.
Ansamblare:
Blatul il taiem in doua.
Pe primul blat punem jumatate din crema, iar deasupra al doilea blat.
Peste blat punem si restul de creama.
Pliculetul de serbet il amestecam cu 300 ml lapte si mixam pentru 3 minute, dupa care il intindem peste crema de vanilie.
Am pudrat cu inka si am bagat prajitura in frigider sa se intareasca.
Am taiat prajitura si am pus pe fiecare cate un mot de smantana batuta cu crema de la Dr. Orket.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu