vineri, 24 august 2018

Placinta cu carne si branza






O placinta foarte buna, apreciata chiar si de piciul meu mofturos, care nu mereu mananca carne.


Ingrediente:

Aluat:

  • 400 g faina
  • 150 g unt
  • 6-8 lg apa
  • rosii uscate (optional)
  • sare
Umplurura:
  • 400 g tocata pui/vita
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 g branza/ cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 oua


Cernem faina intr-un castron. Adaugam putina sare si untul taiat cubulete. Framantam pana cand obtinem un aluat sfaramicios, dupa care punem apa treptat (daca mai e nevoie mai puneti putin) in asa fel incat sa obtinem un aluat tare. Manevram aluatul cat mai putin posibil ca sa nu se intareasca in timpul coacerii. Adunam aluatul in forma de bila, il acoperim cu folie alimentara si il lasam la frigider 30 min.



















Tocam carnea (daca nu o avem tocata) taiem ceapa si patrunjelul, cascavalul il taiem cubulete si amestecam tot impreuna cu ou. Condimentam dupa gust.


















Aluatul il intindem in foi subtiri, punem compozitia de carne intr-o margine a foii, iar apoi rulam.



























Ungem deasupra cu ou si bagam totul la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos placintele.













Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...