marți, 31 mai 2011

Clatite cu branza la cuptor

Ingrediente:
  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • faina (cat sa devina o smantana moale)
  • ulei (2 galgaituri)
Umplutura:
  • 500-600 g branza de vaci
  • 5-6 oua (cu cat mai multe cu atat mai bun)
  • zahar (dupa gust)
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • smantana sau sana
Batem ouale spuma.
Adaugam laptele si mixam.
Adaugam uleiul si treptat faina(cat sa iasa ca o smantana moale, daca scapam prea multa faina adugam apa minerala sa diluam)
Incingem bine tigaia si punem aprox. un polonic din compozitie si intindem bine in tava.
Dupa care intoarcem pe partea cealalta si lasam cam 10 secunde.

Amestecam branza cu zaharul+zaharul vanilat, ouale si intindem pe clatita si rulam.
Tava o ungem cu unt(optional).
Si punem clatitele in tava(le ingramatim bine ca nu se supara)
Deasupra punem smantana sau sana .......
si le bagam la cuptor.

luni, 30 mai 2011

Ciuperci cu usturoi


Ingrediente:
  • 1/2 kg ciuperci
  • cativa catei de usturoi
  • delicat (sare)
  • piper

Taiem felioare ciupercile nu prea subtiti.


Le punem intr-o tigaie cu putin ulei.

Adaugam condimentele si amestecam din cand in cand.
Cand e gata adaugam usturoiul taiat feliute (eu am pus usturoi verde) amestecam si luam de pe foc.


duminică, 29 mai 2011

Pastai

Scuzati poza. Nu am mai facut poza si in farfurie, promit sa revin cu o fotografie. Pana anul acesta nu am pancat pastai, iar acum le ador.

Ingrediente:
  • 1 kg pastai
  • cativa catei de usturoi
  • delicat (sau sare)
  • 1 ceapa
  • apa fierbinte
  • ulei

Spalam pastaile.


Ceapa o taiem marunt, solzisori si o calim putin.


Peste punem apa fierbinte....


....si pastaile.


Usturoilul il taiem marunt (eu am pus usturoi verde).


Peste pastai punem delicat, si amestecam.


Cand sunt aproape gata adaugam si usturoiul.


miercuri, 18 mai 2011

Pastrav cu legume la cuptor




Ingrediente:
  • 6 pastravi
  • mazare conserva(eu am folosit congelat)
  • porumb conserva (eu am folosit congelat
  • ardei rosu (am folosit congelat)
  • morcov
  • rosii

Pestele il curatam, facem cateva crestaturi pe ambele parti si il dam cu sare.


Intr-o cratita punem putin ulei, mazarea, porumbul, ardeiul taiat cubulete, morcovi taiati rondele si lasam pana se inmoaie putin morcovul.

Intr-o tava punem folie de aluminiu pe care o dam cu ulei.


Punem o parte din legume....

....iar deasupra punem pestele pe care il umplem si pe el cu legume.

Taiem rosiile feli si le punem peste pastrav....

...dupa care le dam cu sare.

Acoperim totul cu folia de aluminiu si bagam la cuptor. Cand e aproape gata pestele desfacem pestele din folia de aluminiu.


Pofta buna1

luni, 16 mai 2011

Prajitura Vanessa


Ingrediente:
  • 8 0ua (- 2 galbenusuri)
  • 8 lg apa
  • 250 g zahar
  • 8 lg inka (sau nes)
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 l 200 lapte
  • 2 galbenusuri (de la blat)
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar
  • 3 plicuri budinca de vanilie

In plus:

  • 1 pliculet sarlota de la Dr. Orket
  • 300 ml lapte
  • 1 plic de budinca de la Dr. Orket instant
  • 200 g smantana (sau lapte)
Separam galbenusurile de albusuri si pastram 2 deoparte pentru crema. Albusurile le batem spuma dupa care adaugam treptat zaharul si mixam.

Adaugam galbenusurile si amestecam usor cu un tel para de jos in sus.

Punem apa si amestecam usor de jos in sus.

Adaugam treptat faina si praful de copt si amestecam usor.

Punem si inka si amestecam cu telul para usor.

Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt....

... bagam la cuptorul incins in prealabil si coacem la foc mediu (il incercam cu metoda paiului)

Crema:

Punem cele 2 galbenusuri cu zaharul intr-o cratita si amestecam.

Punem plicurile de budinca si adaugam treptat laptele.

Punem totul pe foc si amestecam pana se ingroasa.

Cand s-a racit adaugam untul la temperatura camerei si batem spuma.

Ansamblare:

Blatul il taiem in doua.

Pe primul blat punem jumatate din crema, iar deasupra al doilea blat.

Peste blat punem si restul de creama.

Pliculetul de serbet il amestecam cu 300 ml lapte si mixam pentru 3 minute, dupa care il intindem peste crema de vanilie.

Am pudrat cu inka si am bagat prajitura in frigider sa se intareasca.

Am taiat prajitura si am pus pe fiecare cate un mot de smantana batuta cu crema de la Dr. Orket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...