Ingrediente:
Aluat:
- 600-700 gr faina
- 400 ml apa (din ochi)
- 3/4 cub drojdie
- 1 cana zahar
- 3-4 lg margarina Rama
- esenta vanilie
- coaja de lamaie
- coaja de portocala
- 2 cani apa
- 2 cani zahar
- 1 sticluta esenta rom
Intindem o foaie de aluat, pe care o taiem fasii, putem presara si nuca.
Impletim 2 fasii.......
.......pe care le putem face fie in forma de covrig, fie in forma de colac.
Putem presara deasupra susan sau sa le lasam doar cu nuca ce iese din interior.
Dupa ce le-am pus in tava le lasam sa mai creasca putin. Dam totul la cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.
Intre timp facem si siropul, punem zaharul cu apa pe foc pana fierb, iar dupa ce sa racorit putin adaugam si romul. Imediat ce scoatem covrigii ii inmuiem in siropul fierbinte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu