Ingrediente:
Aluat:
- 1 ou
- 150 g unt
- 2 lg zahar
- 350 g faina
- un praf sare
Umplutura:
- 2 oua
- 200 g iaurt
- 300 g piure de fructe (pere, mere, caise, etc.)
- 1/2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt nucsoara
- miere (dupa gust)
- stafide inmuiate si stoarse
Framantam un aluatul, dupa care il bagam la frigider pentru 1 ora.
Separam galbenusurile de albusiri. Galbenusurile le batem cu iaurtul dupa care adaugam pasta de fructe.
.... apoi le incorporam usor in compozitie.
Impartim aluatul in 2 si intindem foi pe rand.
Punem o foaie intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Punem compozitia si stafidele.
Punem si cealalta foaie deasupra si o bagam la cuptor la 180 grade timp de 50 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu