Ingrediente:
- 300 g cirese (fara samburi)
- 1oo g smantana
- 100 g frisca lichida
- 1 plic gelatina
- aproape 3 lg zahar (dupa gust)
- 50 g ciocolata alba
Intr-o ceasca punem 100 ml apa rece si amestecam gelatina, dupa care o lasam 10 min sa se unfle. Batem smantana cu frisca lichida si dam la rece.
Ciresele le punem in robot si le facem o pasta (eu am folosit cirese congelate)
Pasta obtinuta o punem intr-o cratita si adaugam zaharul cu ciocolata, dupa care amestecam continu pana se topeste ciocolata cu zaharul.
O lasam sa se raceasca nu de tot sa fie putin calduta si adaugam gelatina topita la baie de aburi (aveti grija sa nu o fierbeti) si amestecam.
Adaugam frisca si amestecam din nou, dupa care dam la rece sa se ingroase putin, apio o putem pune peste alte mousse-uri sau in boluti individuale si dam din nou la rece pana se intareste de tot.
Eu am folosit-o la un tortulet in forma de chec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu