vineri, 12 august 2011

Mousse de cirese

Ingrediente:
  • 300 g cirese (fara samburi)
  • 1oo g smantana
  • 100 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • aproape 3 lg zahar (dupa gust)
  • 50 g ciocolata alba

Intr-o ceasca punem 100 ml apa rece si amestecam gelatina, dupa care o lasam 10 min sa se unfle. Batem smantana cu frisca lichida si dam la rece.

Ciresele le punem in robot si le facem o pasta (eu am folosit cirese congelate)

Pasta obtinuta o punem intr-o cratita si adaugam zaharul cu ciocolata, dupa care amestecam continu pana se topeste ciocolata cu zaharul.

O lasam sa se raceasca nu de tot sa fie putin calduta si adaugam gelatina topita la baie de aburi (aveti grija sa nu o fierbeti) si amestecam.

Adaugam frisca si amestecam din nou, dupa care dam la rece sa se ingroase putin, apio o putem pune peste alte mousse-uri sau in boluti individuale si dam din nou la rece pana se intareste de tot.

Eu am folosit-o la un tortulet in forma de chec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...