marți, 16 august 2011

Budinca de orez

Ingrediente:

  • 1 cana mai mare de orez
  • 5 cani lapte
  • zahar
  • 5 oua
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 50 g unt

Punem laptele la fiert. Spalam orezul dupa care il firbem in lapte. Cand e aproape gata adaugam zaharul vanilat si zahar dupa gust. Cand e gata il punem la racit

Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le batem cu untul, apoi cu vre-o 3 lg de zahar.

Dupa ce s-a racit orezul adaugam galbenusurile si amestecam.

Pe urma adaugam albusurile spuma si amestecam usor.

Pe urma punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...