Ingrediente:
- 200 g ciocolata alba
- 150 g frisca lichida
- 200 g smantana
- 1 pliculet gelatina
Intr-o cana punem 100 ml apa rece in care amestecam gelatina si o lasam 10 minute sa se umfle. Batem smantana cu un strop de frisca lichida dupa care o bagam la frigider.
Intr-o craticioara rupem ciocolata si adaugam frisca lichida, apuoi punem cratita pe baie de aburi pana se topeste ciocolata.
Gelatina o topim pe baie de aburi (nu o fierbeti) pana devine lichida.....
..... si o rasturnam peste ciocolata topita putin calduta dupa care amestecam pana la omogenizare.
Adaugam peste crema smantana, amestecam bine si dam la rece pana se ingroasa putin in caz ca vrem o punem pe blat (altfel o absoarbe putin blatul) sau daca nu punem in cupe si dam la ece pana se intareste, dupa care le ornam cum vrem si servim.
Eu am folosit-o la Tort mousse din 3 feluri de ciocolata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu