vineri, 12 august 2011

Mousse de ciocolata alba

Ingrediente:
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g frisca lichida
  • 200 g smantana
  • 1 pliculet gelatina

Intr-o cana punem 100 ml apa rece in care amestecam gelatina si o lasam 10 minute sa se umfle. Batem smantana cu un strop de frisca lichida dupa care o bagam la frigider.


Intr-o craticioara rupem ciocolata si adaugam frisca lichida, apuoi punem cratita pe baie de aburi pana se topeste ciocolata.

Gelatina o topim pe baie de aburi (nu o fierbeti) pana devine lichida.....

..... si o rasturnam peste ciocolata topita putin calduta dupa care amestecam pana la omogenizare.

Adaugam peste crema smantana, amestecam bine si dam la rece pana se ingroasa putin in caz ca vrem o punem pe blat (altfel o absoarbe putin blatul) sau daca nu punem in cupe si dam la ece pana se intareste, dupa care le ornam cum vrem si servim.

Eu am folosit-o la Tort mousse din 3 feluri de ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...