vineri, 26 august 2011

Raviolli cu sos de ardei si branza


Este pentru prima data cand facem raviolli si din cauza aceasta s-ar putea ca unele sa nu mai arate ca niste patratele, dar ne-am placut foarte mult.

Ingrediente pentru 3 porti mai generoase:

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 3 0ua
  • sare
  • ulei de masline

Pentru umplutura:

  • 3 feli de cascaval
  • 1-2 feli groase de cas
  • un pic de branza de vaca cu smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Pentru asezonare:

  • 1/2 morcov
  • ceapa
  • 1 borcanel bulion de ardei (rosii)
  • 1 cana apa
  • sare
  • busuioc

Sos:

Taiem ceapa cu morcovul marunt si le calim in ulei, apoi adaugam bulionul, sarea, busuiocul si apa si le lasam sa fiarba pana scade.

Umplutura:

Cascavalul cu casul le dam la razatoare si amestecam toate incgredientele intr-un castron.

Aluat:

Punem faina, iar in mijloc facem o fantana si adaugam ouale si sarea. Dupa ce s-a omogenizat putin punem si ulei treptat, nu prea mult cam 3 lg si framantam.

Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi suntiri.

Cu o lingurita punem bilute pe 1 foaie.

Cealalta foaie o punem deasupra......

.....si taiem patratele (avem grija sa lipim capetele bine)

Punem patratelele sin apa care fierbe cu putina sare si lasam cam 5 min. sa fiarba raviolli.

Le luam ca o paleta, le punem intr-un vas si rastunram sosul fierbinte pete ele si le servim imediat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...