Este pentru prima data cand facem raviolli si din cauza aceasta s-ar putea ca unele sa nu mai arate ca niste patratele, dar ne-am placut foarte mult.
Ingrediente pentru 3 porti mai generoase:
Pentru aluat:
- 300 g faina
- 3 0ua
- sare
- ulei de masline
Pentru umplutura:
- 3 feli de cascaval
- 1-2 feli groase de cas
- un pic de branza de vaca cu smantana
- 1 ou
- sare
- piper
Pentru asezonare:
- 1/2 morcov
- ceapa
- 1 borcanel bulion de ardei (rosii)
- 1 cana apa
- sare
- busuioc
Sos:
Taiem ceapa cu morcovul marunt si le calim in ulei, apoi adaugam bulionul, sarea, busuiocul si apa si le lasam sa fiarba pana scade.
Umplutura:
Cascavalul cu casul le dam la razatoare si amestecam toate incgredientele intr-un castron.
Aluat:
Punem faina, iar in mijloc facem o fantana si adaugam ouale si sarea. Dupa ce s-a omogenizat putin punem si ulei treptat, nu prea mult cam 3 lg si framantam.
Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi suntiri.
Cu o lingurita punem bilute pe 1 foaie.
Cealalta foaie o punem deasupra......
.....si taiem patratele (avem grija sa lipim capetele bine)
Punem patratelele sin apa care fierbe cu putina sare si lasam cam 5 min. sa fiarba raviolli.
Le luam ca o paleta, le punem intr-un vas si rastunram sosul fierbinte pete ele si le servim imediat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu