Ingrediente:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 150 g frisca lichida
- 200 g samtana
- 1 pliculet de gelatina
Intr-o cana punem 100 ml de apa rece in care amestecam gelatina si o lasam 10 minute sa se unfle. Batem smantana cu un strop de frisca lichida dupa care o bagam la frigider.
Intr-o cratita rupem ciocolata si adaugam frisca lichida, apoi punem cratita pe baie de aburi pana se topeste ciocolata.
Gelatina o topim pe baie de aburi (nu o fierbeti) pana devine lichida......
.......si o rasturnam peste ciocolata topita putin calduta, dupa care amestecam pana la omogenizare.
Adaugam peste crema smantana, amestecam bine si dam la rece pana se ingroasa putin in caz ca vrem sa o punem pe blat (altfel o absoarbe putin blatul) ,peste al mousse
sau daca nu in cupe si dam la rece pana se intareste, dupa care le ornam cum vrem si servim.
Eu am folosit-o la Tort mousse din 3 feluri de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu