sâmbătă, 20 august 2011

Piersici




Ingrediente:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 praf copt
  • 1 plic vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de lamaie
  • 500 g faina

Batem ouale intregi cu zaharul.

Adaugam uleiul treptat amestecand in continu.

Adaugam zeama si coaja de lamaie.

La final adaugam preaful de copt si faina.La inceput amestecam cu o lingura iar pe urma cu mana.

Din aluatul obtinut formam bilute pe care le asezam in tava.

Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Fursecurile raman albe dar ne dam seama gand sunt gata dupa fund, care devine maroniu.

Le lasam sa se raceasca dupa care cu ajutorul unui cutit/lingurita le scobim cu grija sa nu se crape. Mi se pare mai usor de scobit fursecurile cand sunt reci.

Crema
  • aluatul faramitat care l-am scos dinn fursecuri
  • gem
  • esenta de rom
  • 3/4 pachet unt
  • cacao

Intr-un castron amestecam toete ingredientele de mai sus.

Unplem fursecurile cu crema si lipim cate doua formand piersica.

Piersicutele le dam pin colorant alimentar diluat in apa...

...si apoi le tavalim prin zahat tos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...