Aceasta prajitura a fost creata pentru marinarii ce faceau negot cu India, pentru ca este un aliment hranitor continand oua, faina, grasimi, si zahar, si tine mult gratie romului din coaza zaharisita.
Ingrediente:
- 4 oua
- 220 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- un praf sare
- 2 lg rom(coniac) sau 1 sticluta rom si 2 lgt tuica
- 1 si 1/2 lamaie
- 22o g unt
- 450 g faina
- 3 si 1/2 lgt praf de copt
- stafide
- fructe zaharisite (eu nu am avut si am pus cirese din gem)
- alune, alune de padure
- migdale
Topim untul.
Batem ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea.
Adaugam romul, coaja si zeama lamaii,.....
.....untul inmuiat,...
.... faina si praful de copt. Amestecam mai intai cu mixerul, apoi cu i spatula pana la omogenizare.
Punem totul intr-o tava, de chec sau de care doriti, cred ca merge si de briose si bagam la cuptorul preincalzit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu