duminică, 25 septembrie 2011

Ma'amool (Turnuletele sultanului)


Este o retete minunata din bucatarie araba. Aceste prajiturele merg foarte bine langa un sprit cu prietenii.

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 250 ml ulei de masline extravirgin (sau 200 g margarina)
  • 250 ml apa
  • sare
  • 220 g nuca
  • 1 lgt de scortisoara
  • 2 lg de zahar pudra

Punem intr-un castron faina, uleiul (sau margarina), apa calduta si un praf de sare.

Amestecam si framantam pana cand obtinem un aluat neted si omogen.
Macinam miezul de nuca impreuna cu scortisoara si zaharul pudra.


Intindem o foaie din aluat, taiem patrate mai mari, dupa care le taiem in doua pe diagonala sa obtinem triunghiuri mici.

Punem cate o lingurita de compozitie cu nuci in centrul fiecarui triunghi.

Ridicam cele trei varfuri ale triunghiului si le lipim intre ele, dandu-le o forma piraimidala.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele. Le coacem cateva minute in cuptorul incalzit la 180 grade C, apoi micsoram temperatura la 160 grade C si le tinem pana cand devin aurii. Timpul de coacere nu trebuie sa depaseasca 15-20 de minute.

Cand le scoatem din cuptor, le presaram cu zahar pudra si le lasam sa se raceasca.

Servim prajiturelele langa o bautura calda, o cafea sau o cana cu lapte proaspat fiert sau langa un sprit ca gustare. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...