duminică, 25 septembrie 2011

Tocana din gogosari


Ingrediente:
  • 3 kg gogosari
  • 30 gr zagar
  • 1/2 kg ceapa
  • 2 kg rosii
  • 250 ml ulei
  • 3 foi de dafin
  • frunze de telina
  • piper
  • sare

Gogosarii se coc la flacara, pe un gratar sau o plita fierbinte. Pe masura ce se coc, se presara cu putina sare si se pun intr-o oala acoperita, lasandu-i un timp ca sa se abureasca pentru a se curata mai usor de pielita. Dupa care se curata de coaja, cotoare si seminte...

...si se taie felii de 1/2 cm.

Ceapa, taiata felii subtiri, se caleste in tot uleiul, 10 min, la foc mic, numai pana devine lucioasa.

Adaugam rosiile..

...si gogosarii.

Lasam sa fiarba un timp, dupa care adaugam foile de dafin...

....si frunzele de telina tocate marunt.

Punem sare, piper dupa gust si zaharul. Mai lasam sa fiarba putin, in acest timp, punem si 6 aspirine.

Cand e gata luam de pe foc si cat inca este fierbinte punem tocana in borcane. Asezam borcanele intr-o tava cu putina apa si le bagam la cuptor pt cca 20 min.

Pe urma le lasam sa se raceasca borcanele, dupa care le asezam pe rafturi in camara.:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...