- 250-300 g cartofi
- 150 g morvovi
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- 150-200 g branza (eu am pus buric si cas)
- 2 oua
- pesmet
- sare si piper
Pentru sos:
- 200 g iaurt slab (daca nu aveti iaurt puteti pune smantana cu lapte si zeama de lamaie)
- 2 lg maioneza
Curatam si spalam cartofii si morcovii. Taiem legumele si le punem la fiert in apa cu sare pentru circa 20 de min.
Intretimp radem branzeturile si tocam marunt patrunjelul.
Punem legumele pasate intr-un bol, adaugam usturoiul pisat, ouale, cascavalul si patrunjelul pisat.
Adaugam si pesmetul pana cand obtinem o compozitie consistenta.
Amestecam bine pana cand se omogeniazeaza si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Formam chiftelute cu ajutorul unei linguri pentru inghetata sau cu mana, apoi le dam la cuptor, incalzit la 180 gradeC, pentru circa 30 de min.
Preparam sosul amestecand iaurtul cu maioneza sau in cazul meu pentru ca nu am avut iaurt smantana cu laptele, zeama de lamaie si maioneza.
Servim chiftelutele fierbinti, cu sos si cu o salata sau ca garnitura pentru carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu