Ingrediente:
- 470 g faina
- 15 g drojdie
- 2 oua
- 65 g zahar
- 32 ml ulei
- 200 ml lapte
- un varf lgt sare
- coaja de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 400-450 g telemea dulce (branza de vaca)
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 oua
- zahar (dupa gust)
- coaja de lamaie
- un varf sare
- stafide
Punem intr-un vas faina, in care facem o fantana. In lapte dizolvam drojdia cu putin zahar si rasturnam in "fantana". Adaugam zaharul ramas, sarea, coaja de lamaie, ouale si framantam un aluat. Dupa ce s-au legat ingredientele adaugam treptat uleiul.
Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul sau mai mult. (la mine a crescut mult)
Luam jumatate din aluat si il intindem in forma drepunghiulara nu prea groasa.
Peste aluat intindem branza (amestecata cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, varful de sare), iar deasupra punem stafidele.
Rulam....
...si taiem felii groase de 3 cm.
Punem melcisorii in tava si ii ungem cu ou..........
dupa care ii dam la cuptorul preaincalzit, la foc mediu.
Se pot servi calzi cat si reci langa o cana de lapte, la orice ora iti pofteste inima, ca e pranz, cina , sau mic-dejun.
AS vrea si eu o bucatica, da' stiu ca nu mai sunt de mult...
RăspundețiȘtergereVirtual inca sunt, asa ce te poti servi ;)
RăspundețiȘtergere