luni, 18 iulie 2011

Melcisori cu branza si stafide



Mi-a fost pofta de ceva dospit, si cum aveam telemea in frigider m-am gandit sa fac acesti melcisori. Vi recomand cu toata inima, sunt pufosi precum cocolino.

Ingrediente:
  • 470 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 oua
  • 65 g zahar
  • 32 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • un varf lgt sare
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
Umplutura:
  • 400-450 g telemea dulce (branza de vaca)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 oua
  • zahar (dupa gust)
  • coaja de lamaie
  • un varf sare
  • stafide

Punem intr-un vas faina, in care facem o fantana. In lapte dizolvam drojdia cu putin zahar si rasturnam in "fantana". Adaugam zaharul ramas, sarea, coaja de lamaie, ouale si framantam un aluat. Dupa ce s-au legat ingredientele adaugam treptat uleiul.

Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul sau mai mult. (la mine a crescut mult)

Luam jumatate din aluat si il intindem in forma drepunghiulara nu prea groasa.

Peste aluat intindem branza (amestecata cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, varful de sare), iar deasupra punem stafidele.

Rulam....

...si taiem felii groase de 3 cm.

Punem melcisorii in tava si ii ungem cu ou..........

dupa care ii dam la cuptorul preaincalzit, la foc mediu.

Se pot servi calzi cat si reci langa o cana de lapte, la orice ora iti pofteste inima, ca e pranz, cina , sau mic-dejun.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...