vineri, 29 octombrie 2010

Tort de ananas (de post)



Ingrediente:

Blat
  • 1 cana apa
  • 3/4 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem (eu am pus de caise)
  • nuca macinata (optional)
Crema
  • 2 budinci de vanilie
  • 600ml suc de ananas (se poate completa si cu suc de portocale)
  • 1 pachet margarina
  • 5-6 lg de zahar
Blat
Amestecam apa, uleiul, gemul, zaharul si cacao.
Intr-un alt castron am pus ingredientele uscate pe care le-am cernut inafara de nuca.
Peste ingredientele lichide punem ingredientele uscate.

Punem aluatul in tava si il bagam la foc mic. Il incercam cu metoda paiului. Cand este gata il lasam in forma sa se raceasca.


Crema
Punem sucul cu budincile si zaharul pe foc mediu si amestecam continuu.


Cand s-a ingrosat dam focul la mic si adaugam margarina si amestecam.


Ansamblare
Blatul il taiem in doua. Punem ananas (eu am pus si mandarine) si jumatate din crema.
Punem cealalta jumatate de blat si restul de crema si ornam cu fructe daca vrei si cu frisca vegetala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...