Este o prajitura racoroasa, usoara si foarte gustoasa., numai buna pentru aceasta perioada a anului, cand mai vrei sa mananci si altceva decat inghetata.Reteta am luat-o de aici
Blat
- 4 oua
- 80 g zahar
- 2 lg lapte
- 100 ml ulei
- 2 lg pesmet/ gris
- 2 lg cacao
- 2 lg faina
- 2 lg miere
- 1 lgt praf de copt
- esenta de vanilie
Crema
- 200 ml lapte condensa(l-am facut in casa)
- 200 ml smantana
- 1 plic intaritor de frisca
- 100 ml lapte
- 1 plic de gelatina
- 1 lg miere
- esenta de vanilie
Blat
Separam ouale. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia pana se albesc(la mine nu prea s-au albit pt ca erau oua de tara:D )
Intr-un alt castron punem ingredientele uscate.
Le adaugam peste galbenusuri si amestecam. Adaugam si ingredientele lichide.
Batem albusurile spuma.
Apoi peste cealalta compozitie adaugam albusurile amestecand incet.Coacem 2 foi intr-o tava (32/23 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade in jur de 15 min.
Crema
Punem gelatina sa se umfle in lapte si o lasam 15 min.
Laptele condensat se amesteca cu miere si vanilia,apoi adaugam gelatina pe care am topito la bain barin.
Intr-un alt vas batem smantana cu intaritorul, dupa care adaugam frisca rezultata peste laptele condensat miere si gelatina. Il lasam putin la rece sa se intareasca cat sa poata fi intinsa mai usor.
Eu am insiropat primul blat(dar nu este nevoie)
Intindem crema peste primul blat si apoi punem deasupra cel de al doilea blat
Lasam prajitura cateva ore la frigider si apoi putem sa o savuram.
Arata tare bine Kinder-ul tau! L-am vazut in multe prezentari, dar cel de aici parca m-a atras cel mai tare.
RăspundețiȘtergereVa multumim mult si ne bucaram ca va place. Spor la treaba.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine...si eu as vrea sa incerc dar nu stiu cata frisca se pune in crema...:D
RăspundețiȘtergereNu am fost prea clara, dar frisca este smantana batuta cu intaritorul
Ștergere