luni, 6 august 2012

Tortillas Chips


O mancare mexicana care  este un inlocuitor foarte bun pentru chipsurile din comert


Ingrediente:

  • 250 g faina de porumb (malai)
  • 50 g faina (data viitoate voi pune mai multa faina si mai putin malai pt a fi mai usor de intins)
  • 300 ml apa
  • 50 ml ulei
  • ardei uscat (picant)
  • boia
Punem ingredientele uscate intr-un castron...
adaugam uleiul...

...apoi turnam putin cate putin apa, amestecand continu pana cand obtinem un aluat destul de moale. (e moale, nu va speriati)
Acoperim vasul si lasam aluatul sa se odihneasca circa 15 min.
Taiem din hartie de copt 2 patrate cat sa incapa in tigaie.Punem aluat intre hartiile de copt, apoi intindem cu sucitorul cat mai subtire posibil. Indepartam hartiea de deasupra dupa care formam triunghiuri.
Incingem o tigaie si punem patratele cu fata fara hartie in jos.
Lasam putin (cateva secunde) dupa care indepartam hartia. Le prajim pe ambele parti, apoi ca sa iasa scrocante le bagam putin si la cuptor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...