luni, 31 octombrie 2011

Briose de Halloween


Am facut aceste briose pentru un concurs de la scoala de halloween, au foast foarte apreciate.

Ingrediente:
Briose (pentru 9 briose):
  • 1/2 pachet margarina
  • 1/4 cana zahar
  • 1/4 borcan gem
  • 1/2 ceasca apa
  • 3/4 cana faina
  • 1/2 sticluta de rom
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1-2 lg de cacao cu varf
  • ciocolata bucatele

Glazura:

  • 30 g de unt moale
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • colorant alimentar

Pasta de zahar, reteta o gasiti aici.

Se mixeaza margarina cu zaharul....

.... se adauga gemul (de care doriti, eu am pus de data asta de afine)....

....... cacao, apa si esenta de rom......

...... apoi faina si praful de copt si al final bucatelele de ciocolata.

Punem compozitia in hartii de briose si dam la cuptor la foc mediu spre mic.

Pasta de zahar o coloram in verde si facem caracatitele. Cu ajutorul apei lipim un cerc din pasta de zahar drept ochi. Din pasta de zahar am facut si o musca.

Glazura

Amestecam untul cu esenta de vnilia si zahar pana se ingroasa si nu mai curge. Coloram o parte din glazura in verde pentru apa din care iese caracatita, iar restul lasam alb pentru mumii.

Intindem pe 2 briose clazura verde.....

...... si ansamblam caracatita.
Pe briose facem 3 moturi de glazura dintre care cel din mijloc pentru nas mai mare, si punem deasupra samire.
Acum punem glazura intr-un pos sau intr-o punga pe care o taiem drept si facem bandajele mumiei.
Intindem putina glazura alba pe 2 briose......
...... apoi sfaramitam o briosa si punem deasupra pentru a crea pamantul. Lipim cu glazura un fursec pe care am scris rip cu creioane de la Dr. Orqet (grazura se intareste, iar fursecul v-a sta)
Intindem pe o briosa putina glazura alba si putina glazura verde, apoi lipim musca de ea.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...