marți, 4 octombrie 2011

Saramura de peste


Ingrediente:
  • 6 pastravi
  • 1-2 lg ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • marar, patrunjel
  • 500 ml apa
  • 1 borcan bulion 320 g
  • piper
  • delicat sau sare

Curatam pestele si il spalam sub jet de apa rece. Il lasam sa se scurga si il saram in interior.


Punem intr-o tava (plita) sare gronjoasa.......

..... frigem pestele, il intoarcem des, ca sa se friga uniform.

Aseazam pestele fript intr-un castron adanc. Ii acoperim cu apa clocotita, punem un capac si ii lasam asa 5 minute. Intre timp facem saramura. Intr-o cratita punem 500 ml apa (noua ne place cu mai multa zeama) uleiul, ardeiul iute taiat feliute, bulionul, piperul, delicatul si usturoiul, dupa care lasam sa fiarba putin.

Aruncam apa si punem pestele in saramura.
Lasam putin pestele sa ia aroma dupa care punem patrunjelul, mararul si servim alaturi de mamaliga.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...