sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Fursecuri Halloween



Reteta am luat-o de aici. Sunt niste fursecuri delicoase si amuzante pentru petrecere de Halloween. Fursecurile sunt ata de vechi incat au prins panza de paianjen. :)

Ingrediente:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg lapte
  • esenta de vanilie
  • 250 g faina

Untul se mixeaza cu zaharul.


Se adauga sarea, galbenusurile, laptele, esenta si se amesteca.


Adaugam faina si amestecam, dar nu framantam prea mult daca vrem ca fursecurile sa iasa fragede.


Aluatul il infoliem si il lasam 15-20 min la frigider.
Intindem aluatul foaie si cu ajutorul unei forme, facem biscuitii. Pentru a face paianjeni facem doua bilute mici, una putin mai mare, pe care le lipim intre ele.

Pentru a face dovleceii, din aluat formam bile de diferite marimi, iar cu ajutorul unui cutit trasam duncile. Daca aveti sticks-uri puteti ca infingeti o bucatica de sticks in farf, dar daca nu aveti (cum am patit eu) le puteti modela din pasta de zahar maro si lipii pe fursec dupa ce s-au copt si racit.

Se coc 15-20 min.

Dupa ce s-au copt si s-au racit pe furscurile disc facem panza de paianjen cu creioanele de la dr. Oetker, dupa care punem paianjenul, caruia ii facem picioarele si fata. Dovleceilor le putem desena niste frunze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...