sâmbătă, 15 octombrie 2011

Cum fac pasta de zahar

Pasta de zahar este buna pentru a imbraca torturi sau pentru a face diferite figurine.

  • 1 lg gelatina
  • 6 lg apa
  • 1 lg margarina
  • 2 lg miere
  • zahar facut pudra
  • 1 plic budinca de frisca sau nuca de cocos (daca ati pus zahar pudra din comert nu puneti si budinca, zaharul pudra din comert contine amidon, iar budinca este amidon cu aroma)
Gelatina si apa se amesteca se lasa putin, apoi se pune pe baie de aburi, iar cand e calda se adaugam margarina si mierea, se amesteca usor pana se dizolva.

Punem zaharul facut pudra cu plicul de budinca intr-un castron. La inceput am pus 400 g zahar, dupa care se adauga lichidul, se amesteca cu o lingura, se mai adauga zahar pana devine o pasta groasa.

Asa arata cand nu se mai poate amesteca cu lingura.
Se rastoarna pe masa de lucru, dupa care incepem sa framanta adaugand zahar pama nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat. Punem pasta in folie de aluminiu si pastram la rece. Se scoate cu 1-2 ore inante de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite pana isi revine si nu mai crapa. Se poate pastra si la congelator.
Am uitat sa mai fac poze, m-am luat cu treaba ca mai aveam de facut poze, promit sa revin cu restul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...