vineri, 11 noiembrie 2011

Placinta cu dovlecel (de post)


Sunt foarte bune, aluatul e putin crocant si moale in interior. Puteti face cu ce implutira doriti, eu am facut si cu branza dar vreau sa incerc si cu mere.

Ingrediente:
Pentru coca:
  • 300-350 g faina
  • 10 lg de apa (pline)
  • 5 lg de ulei (pline)
  • 3 lg de otet
Pentru umplutura:
  • 1 kg dovleac ras
  • 8-9 lg de zahar (dupa gust)
  • 2 lg de ulei
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • stafide (optional)
Dovleacul il taiem, il curatam de coaja si samburi, apoi il radem pe razatoarea mare. Intr-o cratita se punem putin ulei, in care calim dovleacul ras impreuna cu zaharul. Cand s-a inmuiat putin dovleacul, il luam de pe foc si adaugam scortisoara , zahar vanilat si optional stafide.

Punem faina intr-un castron adanc. Facem o adancitura in faina, in care se punem de apa, uleiul si otetul, apoi la inceput amestecam usor cu o lingura. Dupa aceea framantam cu mana, pana coca devine numai buna de intins (nu prea tare, usor elestica).
 
Impartim coca in patru bucati. Luam o bucata si o punem pe masa infainata pe care cu ajutorul sucitorului, o intindem foaie subtire. De fiecare data cand intoarcem foaia, mai adaugam putina faina, atat pe foaie cat si pe masa de lucru.
Cand foaia este gata, punem umplutura pe trei sferturi din suprafata, apoi rulam si aseazam in tava, pe care am pus hartie pergament. Cu fiecare bucata de coca procedam la fel. Rulourile le asezam in tava si le bagam la cuptorul incins in prealabil
.
Cand s-au rumenit frumos, le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra.


Am facut si cu branza, se pot umple cu orice vreti.

3 comentarii:

  1. Arata minunat! si pentru ca mi-a soptit cineva: La multi ani! pentru amandoua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu stiti sa faceti diferenta intre dovleac si dovlecel si induceti cititorii in eroare.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...