Ingrediente:
- 500 g faina
- 150 g zahar
- 1/2 cana lapte
- 3 oua
- 3-4 lg ulei
- 25 g unt
- 1/2 cub drojdie (25g)
- 1 varf de cutit de sare
- coaja de lamaie, portocale
- 200 g rahat de trandafiri
In laptele ramas dizolvam restul de zahar.
Intr-un castron punem faina, in care facem o gaura in mijloc si punem galbenusurile cu coaja de lamaie si de portocale.
Albusurile le batem spuma.
Rasturnam laptele, drojdia, albusurile peste faina si framantam. Incorporam treptat uleiul. Daca aluatul e prea vartos mai adaugam lapte.
Lasam aluatul sa creasca una, doua ore, pana isi dubleaza volumul.
Rahatul il taiem cubulete micute.
Luam o bucata din aluat si intindem o fasie. La capatul acetuia punem rahat si invartim putin, dupa care taiem aluatul cu un cutit si repetam miscarea.
Punem cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care le ungem cu ou si presaram deasupra niste susan.
Dam cornuletele la cuptorul preincalzil, la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu