joi, 30 septembrie 2010

Briose aperitiv



Ingrediente
  • 6 oua
  • 6 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 varf sare
  • 6 lg smantana
  • 1 cana mare de faina


Umplutura (se poate pune orice)
  • salam
  • muschiulet
  • carnati
  • ardei gras (rosu, verde)
  • foarte puntin ardei iute (am gasit un ardei foarte iute)
  • porumb
  • masline
  • cascaval ras
Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le frecam cu uleiul care il adaugam treptat.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Peste albusuri adaugam gelbenusurile si amestecam usor de jos in sus. Dupa aceea adaugam faina treptat amestecand de jos in sus, praful de copt si smantana.
Dupa aceea punem toate incredientele si amestecam.
Ungem formele de briosa cu unt/margarina si tapetam cu faina. Dupa aceea punem compozitia cu lingura in fosrma.
Am uitat sa mai fac poza si la briosele puse in tava trebuiau sa fie gata cat mai repede.
Le coacem la foc mic.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...