joi, 30 septembrie 2010

Prajitura Simona (Inka si ciocolata)


Ingrediente:
Blat
  • 8 oua -(minus)2 galbenusuri
  • 7 lg apa
  • 250 gr zahar
  • 7 lg Inka sau ness
  • 1 praf copt
  • 300 gr. faina
Crema
  • 1 pachet unt
  • 1 litru lapte
  • 250 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
Glazura
  • 24o gr ciocolata [ de care vrei ( eu am pus 1/2 de lapte si 1/2 amaruie)]
  • 140 gr margarina
  • 2 lg lapte
  • 4 lg ulei
Preparare:
Blat
Se bat albusurile spuma cu zaharul.

Se adauga galbenusurile (fara 2) si se amesteca cu telul para.

Se adauga faina si praful de copt.

Se adauga Inka sau nesul.

Se pune in tava si se baga la cuptor la foc mic.


Crema
Intr-o cratita se freaca galbenusurile (cele 2) cu zaharul.

Se adauga laptele si praful de budinca si pe pune pe foc. Se lasa crema pe foc pana fierbe.

Cand s-a racit crema se adauga untul pus din timp la temperatura camerei si se mixeza bine.


Glazura :
Se pune ciocolata, margarina,apa si uleiul intr-o cratita pe baie de aburi.

Amsamblare:
Cand sa racit blatul, se taie in doua si se fac doua foi.
Se pune prima foaie peste care se pune cam trei treimi din crema.
Peste crema se pune glazura.
Apoi peste glazura se pune cealalta foaie si restul de crema.
Se poate rade ciocolata pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...