joi, 30 septembrie 2010

Bezele cu ciocolata



Voi scrie doar pentru un albus.

Ingrediente:
  • 1 albus
  • 70-80 gr zahar
  • 1 lg cacao
  • putina zeama de lamaie
  • ciocolata alba pentru decor
  • cacao pentru decor
Se bat albusurile spuma pe baie de aburi (se foloseste mixerul) avand grija ca vasul in care amestecam sa nu atinga apa care fierbe.
Se adauga treptat zaharul (de preferat zahar pudra) si se mixeaza pana cand spuma este tare de intorci castronul si ea nu cade.

Pe urma adaugam cacaoa si zeama de lamaie.

Se pune apoi in seringa de ornat si se fac ce forme doriti (merge la fel de bine si cu lingura sau lingurita), apoi se coc la foc mic la cuptorul preincalzit cu usa putin deschisa cat e necesar, pana se usuca bine. Le lasam sa se raceasca tot in cuptor.
Le-am ornat de jur imprejur cu o dunga de ciocolata si pe urma am pudrat pe ele cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...