luni, 7 iulie 2014

Tort de inghetata




In zilele toride de vara ce e mai bun de cat o inghetata rece care sa te racoreasca si sa te bine dispuna.

Ingrediente: 

Inghetata de vanilie: (in final ramane doar jumatate din cantitate ca inghetata de vanilie, cealalta jumatate este inghetata de cafea)

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie


Inghetata de cafea:
Am impartit in doua compozitia de la inghetata de vanilie si in care am mai adaugat 

  • 100 ml cafea tare 
  •  2-3 lg de Inka (sau puteti pune ness)


Inghetata de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de rom
  • 3 galbenusuri
  • putin lichior (optional)


Mod preparare inghetata vanilie:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Nu este nimic daca zaharul nu s-a topit de tot.



















Punem intr-o craticioara laptele si adaugam crema de galbenusuri


















Amestecam bine pana se incorporeaza si o punem pe aragaz la foc mic amestecand continuu. Lasam pana incepe sa se ingroase. Dupa ce s-a ingrosat o luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca. Batem separat smantana pentru frisca, dupa care incorporam cele doua compozitii.



Mod preparare inghetata de cafea:
Aceasta compozitie finala am impartit-o in doua. In jumatate din ea am adaugat cafeaua si Inka. 


Mod preparare inghetata de ciocolata:
Intr-o cratita punem smantana, ciocolata rupta bucati, galbenusurile si punem pe foc mic. Amestecam in mod constat pana ce ciocolata s-a topit si compozitia a inceput sa se ingroase. Dupa ce sa racorit putem adauga lichiorul.











Ansamblare:
Tapetam forma de tort cu folie alimentara, apoi punem inghetata de vanilie si lasam la congelator pana se intareste. Dupa ce s-a intarit punem al doilea strat, inghetata de cafea, iar dupa ce s-a intarit si acest strat, punem ultimul strat, inghetata de cacao si lasam la congelator pentru 2 ore sau pama cand se intareste.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...