luni, 24 octombrie 2011

Crini din pasta de zahar

Modul de "fabricare" l-am luat de aici, dar neavand unstensile potrivite si fiind prima data cand le-am facut nu mi-au iesit la fel de bine. Cu toate aceste au fost foarte apreciate. Dupa parerea mea sunt destul de usor de facut.
Eu nu am avut forma de prajirura ca in "reteta" si mi-am facut un model pe o foaie mai groasa. Marimea mulajului il faceti dupa bunul plac. Intindem pasta de zahar (eu am folosit-o asa cu e, alba, dar puteti sa o colorati) foaie mai goasa si decupam forma.

Intindem cu sucitorul fiecare petala, daca foaia de pasta e mai groasa petala va iesii mai lunga. Dupa ceea putem sa dam niste irizatii petalelor cu ajutorul unei forme de prajituri rotunde, apasand usor pe petala, forman niste semicercuri, care stau fata in fata.

Cu ajutorul unei pensule, sau a unui bat cu capatul rotund, subtiem si incretim marginea petalelor, dar nu apasati pre tare pentru ca se rupe.Tot asa subtiem si centrul florii, unde se intalnesc petalele.
Punem petalele intr-o forma facuta din folie de aluminiu si o pictam.
Mai facem un rand de petale si le punem peste, in asa fel incat sa fie langa cele puse anterior. Daca sa uscat primul rand de petale, le udam cu putina apa ca sa se lipeasca.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...