sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Petre Roman


Este o prajitura foarte buna, racoritoare.

Ingrediente:
Blat:
  • 7 oua
  • 7 lg apa
  • 7 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 2 budinci vanilie sau frisca
  • 700-800 ml lapte
  • 6-7 lg zahar
  • 1 lamaie coaja+zeama
  • 1 pachet de unt
Bezea:
  • 4 albusuri
  • zahar dupa gust
In plus:
  • 1 cesca de zahar
  • nuca
Preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul.

Se adauga galbenusurile si amestecam usor de jos in sus.

Se adauga treptat faina, praful de copt si apa si se amesteca usor de jos in sus

Se pune aluatul in tava si se baga in cuptorul incalzit in prealabil

Crema:
Se pun galbenusurile, zaharul si cu budincile cu putin lapte si se amesteca.

Dupa aceea se adauga si restul de lapte si coaja de lamaie rasa si se fierb. Cand s-a ingrosat adaugam si zeama de lamaie si luam de pe foc.

Dupa ce sa racit adaugam untul moale si batem spuma crema.

Bezea:
Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat.


Ansamblare:
Taiem blatul in doua.
Peste o jumatate de blat punem nuca rupta in bucati. Dupa cum se vede si mai sus lipseste o bucatica din blat. Fratiorului nostru i-a fost pofta si s-a servit.

Peste nuci se adauga zaharul topit.

Se lasa sa se raceasca zaharul (el va fi "absorbit" de blatin timp) si se adauga crema; se pastreaza putin pentru deasupra.

Se pune si cealalta jumatate de blat....

.... si restul de crema.

Deasupra punem bezeaua si bagam prajitura la rece.


Am facut poza cam tarziu dupa ce a stat vre-o 2-3 zile la rece si bezeaua s-a lasat.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...