duminică, 5 februarie 2012

Moristi cu rahat


Ingrediente:

  • 1 borcan de caimac+lapte (350-400 g)
  • 1 lgt rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 varf de lgt sare
  • 1-2 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 350-400g faina
  • 200g rahat (merg folosite si fructe zaharisite, nuci)
Facem un aluat din ingredientele de mai sus. Batem putin oul cu zaharul dupa care adaugam laptele, sarea si bicarbonatul, iar la final faina cat sa iasa un aluat tare care poate fi intins.

Taiem rahatul cubulete.

Intindem aluatul foaie.

Taiem patratelul in colturi......

.....luam cate un colt a fiecariu triunghi format si il indoim, astfel formamd morisca.....

..... iar in mijloc punem un cubulet de rahat.

Bagam tava in cuptorul incins in prealabil, la foc iute.

Ale mele au iesit cu picatele de la zaharul care nu s-a batut bine, dar aratau foarte bine. Putem sa le pudram cu zahar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...